12222 verdenkingen.

Kandidaten

plaatjeKandidaten Wie is de Mol? seizoen 15
Foto's: Sam Nijssen

De eerste 6 kandidaten van Wie is de Mol? seizoen 15 zijn bekend...!

Rik van de Westelaken
Rik van de Westelaken studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn carrière op 17-jarige leeftijd bij omroep Kersenland (later Skyline RTV) in Uden en werkte daarna tot 1999 voor de Amsterdamse lokale omroep AT5 op de nieuwsredactie als redacteur, verslaggever en presentator. Inmiddels kent iedereen hem als verslaggever en presentator van het NOS Journaal. Bekijk hier de video van 2 oktober waarin Rik bekendmaakte dat hij kandidaat is.

Marlijn Weerdenburg
Marlijn Weerdenburg studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en studeerde daarvoor muziektheater aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. In 2010 richtte ze samen met Helge Slikker het duo Miss Molly & Me op dat dit jaar te zien is in de theatertour TRAVELERS. 2013 stond in het teken van Marlijn's televisiedebuut. Sinds dat jaar speelt ze de titelrol van de serie Danni Lowinski.

Viktor Brand
Na zijn studies tolkvertaler en journalistiek werkte Viktor Brand bij de sportredactie van RTL 4 waar hij Tennis Report presenteerde. Hierna stapte hij over naar SBS 6 waar hij onder meer presentator was van programma’s als Hart van Nederland, Temptation Island, Holland's Got Talent en de vroege editie van Shownieuws. Vanaf 2014 presenteert Viktor VT Wonen en het programma Hoeveel ben je waard?, waarvan in het voorjaar 2015 het tweede seizoen te zien is. Maandag 20 oktober belde Giel Beelen met Viktor, waarin hij zich bekendmaakte als kandidaat.

Evelien Bosch
Evelien Bosch studeerde eind jaren ’90 als programmamaker/regisseuse tv af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na haar studie bood BNN haar een baan aan als radio verslaggever en producer. In 2005 maakte Evelien de stap naar televisie toen zij voor MTV samen met Dennis Weening het wekelijkse muziekprogramma Brand New Live ging presenteren. Sinds oktober 2007 maakt Evelien verschillende programma's voor de NCRV. Tot halverwege 2014 presenteerde Evelien Zapplive en sinds najaar 2014 presenteert ze Willem Wever.

Pieter Derks
Pieter Derks volgde de kleinkunstopleiding aan de Koningstheateracademie van 's-Hertogenbosch. In 2004 won hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en stond in de voorrondes van het Leids Cabaret Festival. In 2005 won hij de publieksprijs van de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Tussen 2012 en 2014 sloot Pieter de week af in het VARA programma De Wereld Draait Door. Van april 2012 tot april 2014 heeft hij met 'Van Nature' langs de Nederlandse theaters getourd. Ook schrijft Pieter columns voor BNN op NPO Radio 1. In 2014 en 2015 toert hij met zijn voorstelling ‘Zo goed als nieuw’ door het land. Bekijk hier hoe Pieter werd bekendgemaakt als WIDM kandidaat.

Carolina Dijkhuizen
Carolina Dijkhuizen studeerde zang aan het Conservatorium in Groningen. Op 16-jarige leeftijd werd ze gekozen voor de meidengroep PattyCash. In 2000 deed Carolina mee aan De Grote Prijs van Nederland in de categorie R&B/Hip Hop en behaalde een finaleplaats in poptempel Paradiso. In 2001 sleepte Carolina haar eerste grote hoofdrol in de wacht in de musical Aida, daarop volgde de The Lion King. Afgelopen theaterseizoen speelde ze de hoofdrol in Sister Act. Carolina was als actrice te zien in diverse tv-series en films. Eind augustus maakte ze haar presentatiedebuut en presenteerde de Musical Sing-a-Long samen met Frits Sissing. Momenteel is Carolina te zien in het zevende seizoen van ‘De Beste Zangers Van Nederland’ en in november staat zij in de Ziggo Dome met Musicals in Concert.

De andere kandidaten worden binnenkort bekendgemaakt.

Reageer

Reacties

Je cookieinstellingen verbieden de weergave van dit element

Wijzig je cookie-instellingen
Toon alle reacties

Suggesties