AVRO Podpourri

Podpourri

PodPourri is dé verzamelplek op internet voor muziekliefhebbers met een groot hart.

VOLGENDE AFLEVERING

Download 'm op je mp3-speler of luister via deze website

Macca Podcast

plaatjeMacca Podcast
Robotnik

Macca fans Koop Geersing en Arjan Snijders begonnen in maart 2011 aan een uit de hand gelopen hobby: een lange reeks podcasts maken rondom het fenomeen Paul McCartney. Waarin ze alle geweldige dingen van Sir Paul behandelden, maar ook kritisch waren waar dat geregeld nodig was.

In deze Muzikale Talkshow draaiden ze geen doublures, dus elke show had weer iets nieuws voor je in petto! Zo liepen ze thematisch door het enorm omvangrijke oeuvre van de ex-Beatle heen en was er aandacht voor de minder gekende tracks en uitstapjes van onze muzikale held.

Het leek er op dat de Macca Podcast bij aflevering 64 zou stoppen, maar op onregelmatige basis dreigen Arie en Koop toch af en toe nog nieuwe afleveringen toe te voegen! Volg ze daarom op www.facebook.com/MaccaPodcast voor de laatste info!

Je kunt de shows hier op deze site terugluisteren via de AVRO Audioplayer, of downloaden op je harde schijf (rechtermuisknop, 'doel opslaan als'). Ook kun je de shows gratis via een podcast abonnement in iTunes binnenkrijgen (klik hier als je geen iTunes hebt). De Macca Podcast was ook wekelijks te horen op KX Radio.

Aflevering 69
George Martin Tribute Show. Met uiteraard een stukje Beatles-geschiedenis, maar ook aandacht voor Beatles-uitvoeringen van Macca-werk door Martin en de Sir George & Sir Paul solojaren samenwerkingen!
Beluister of download

Aflevering 68
Arie en Koop konden het toch niet laten; ze gingen in juni 2015 naar de Ziggodome. Luister naar hun tocht en live verslag van de Macca shows in Amsterdam!
Beluister of download

Aflevering 67
Negen maanden na de vorige editie is hier nummer 67. Met weer niet eerdere gedraaide Macca muziek, dankzij de twee nieuwe Remasters van Tug Of War en Pipes Of Peace.
Beluister of download

Aflevering 66
In deze update-show aandacht voor de vele bijzondere optredens die Macca de laatste tijd deed, nieuwe songs, bonus spulletjes rondom NEW, tribute platen en een heus nieuw Beatles-album.
Beluister of download

Aflevering 65
The return of Macca Podcast! Op onregelmatige basis weliswaar, maar toch! In deze 65e aflevering uitgebreid aandacht voor de kersverse remasters worp van Venus and Mars en Wings At the Speed of Sound.
Beluister of download

Aflevering 64B
Op 27 november 2013 namen Arie en Koop afscheid van ruim tweeënhalf jaar Macca Podcast, samen met een harde kern fans. In deze aflevering de twee uren met de persoonlijke Macca Top 15 van Arjan!
Beluister of download

Aflevering 64A
Op 27 november 2013 namen Arie en Koop afscheid van ruim tweeënhalf jaar Macca Podcast, samen met een harde kern fans. In deze aflevering de twee uren met de persoonlijke Macca Top 15 van Koop!
Beluister of download

Aflevering 63
De allerlaatse 'gewone' aflevering van de Macca Podcast, waarin we een opruiming houden van alle mini thema's die niet een hele aflevering verdienden. Ook behandelen we nog wat laatste verzoekjes van jullie. En bespreken we NEW, het (bij opname in oktober 2013) kersverse nieuwe album van Sir Paul!
Beluister of download

Aflevering 62
Na een reeks afleveringen met bijzondere liedjes, bootlegs en ander obscuur spul, duiken we nog eenmaal in de gewone catalogus van Macca. Opdat ook deze pareltjes niet vergeten worden!
Beluister of download

Aflevering 61
Koop wilde nog een trits McCartney tracks uit z'n Beatle-jaren niet ongedraaid laten. Arie laat Koop daarom maar los gaan, mits hij wel minder gekende versies van de meeste songs weet mee te nemen. En zo geschiedde!
Beluister of download

Aflevering 60
Wat een mooie, ongehoorde muziek van Sir Paul hebben we nog voor je, zo op weg naar het einde van deze reeks shows over onze muzikale held. Wat dacht je van deze 18 niet officieel uitgebrachte songs van McCartney, die ten onrechte nooit een album of single hebben gehaald?
Beluister of download

Aflevering 59
Jan-Cees ter Brugge laat voor de tweede keer horen wat voor bijzondere krentjes hij in z'n enorme archief heeft liggen. Voor de DIE-HARD fan is dit weer Smullemans!
Beluister of download

Aflevering 58
Luisteraar Richard Zuijderduijn, Richard Z voor intimi, kwam met het volgende idee: muziek van Onuitgebrachte Albums (die dus wel in de planning stonden uitgebracht te worden). Terecht 'unreleased' gebleven of zitten er toch nog ergens pareltjes verscholen?
Beluister of download

Aflevering 57
Macca Sound-a-likes (deel 2, met Jan Vrolijk).
Beluister of download

Aflevering 56
Oobu Joobu (deel 3).
Beluister of download

Aflevering 55
Macca Met Anderen (deel 6).
Beluister of download

Aflevering 54
Macca en Hip Hop. Twee uitersten die niet te verenigen lijken. Toch heeft zijn rijke oeuvre menig hiphopper geïnspireerd om uit zijn werk te citeren. Dus vliegen hier de samples, citaten en flarden je om de oren, bijeengebracht door 'professor' Michiel Tjepkema!
Beluister of download

Aflevering 53
Van Beatles songs zijn vele honderduizenden covers gemaakt; met de McCartney solo-songs is dat veel minder vaak gedaan. Daarom graven Arie en Koop zich in een voorraad fijne liedjes in andere uitvoeringen dan van onze held.
Beluister of download

Aflevering 52
Eén van de ergernissen van Koop en Arie is dat sommige Macca-liedjes echt onnodig lang dooremmeren. Luisteraar Peter van der Ent durfde De Schaar te hanteren en sneed 10 songs terug naar de essentie. 'Peter van de Edit', zoals we hem liefkozend noemen, komt zijn keuzes zelf toelichten.
Beluister of download

Aflevering 51
Ramon Dorenbos, of Ram-On voor de Facebook-volgers, is naar ons kleine AVRO hokje gekomen met zijn selectie McCartney tracks. Het bindende excuus: de rockstem van Sir Paul!
Beluister of download

Aflevering 50
De Macca Podcast Jubilee Show, omdat we de 50e aflevering maakten. En dat deden we met de fanatieke followers van de muzikale talkshow, voor het eerst samen in een studio, die van KX Radio. In deze show tracks van de tien meest favoriete Macca Albums, volgens de Nederlandse fan.
Beluister of download

Aflevering 49
Macca Met Anderen (deel 5).
Beluister of download

Aflevering 48
Live vanaf de Nederlandse Paul McCartney Fanclubdag. Je hoort muziek van bootlegs, werkversies, demo's, mash-ups en gesprekken met McCartney-fans Robert ten Brink en Tom Egbers. Ennnnn, met de financieel adviseur van Sir Paul, die drie keer per jaar bij onze held thuiskomt!!
Beluister of download

Aflevering 47
Macca Met Anderen (deel 4).
Beluister of download

Aflevering 46
Sir Paul staat niet bekend als een briljant tekstdichter, maar hij heeft toch echt een aantal prachtige teksten geschreven. Maar ook nogal wat onzinnige niemendalletjes... Arie en Koop draaien the good, the bad en the ugly uit Macca's tekstuele oeuvre.
Beluister of download

Aflevering 45
Macca Met Anderen (deel 3).
Beluister of download

Aflevering 44
In de Macca Podcast is geregeld een luisteraar te gast. Dit maal een hele bijzondere, namelijk onze eigen corrector: Wibo Dijksma. AVRO collega, Macca fan én de man die ons via facebook.com/maccapodcast pagina fijntjes op fouten in de show wijst. Wibo neemt favorieten mee die nog niet gedraaid zijn, vermengd met hele slechte en slappe Macca trax, om de bejubeling van onze held tot aardse proporties terug te brengen.
Beluister of download

Aflevering 43
Macca Met Anderen (deel 2).
Beluister of download

Aflevering 42
Should Have Been Singles (deel 2).
Beluister of download

Aflevering 41
Als je een McCartney 'Best Of' opzet, krijg je het gevoel dat Macca alleen maar vrolijke, huppelende niemendalletjes heeft gemaakt. Zijn die single keuzes wel een representatieve dwarsdoorsnee van zijn oeuvre? Koop en Arie gaan op onderzoek uit in deze 'Should Have Been Singles'-show.
Beluister of download

Aflevering 40
Wederom hebben we een luisteraar te gast: Luc van Gaans. Hij brengt een collectie weinig gehoorde McCartney-songs mee. Met wat alternatiever versies en andere opvallende zaken levert dit weer een bijzondere show op!
Beluister of download

Aflevering 39
In een duizelingwekkend traag tempo is McCartney zijn grote catalogus in een reeks geremasterde re-releases opnieuw zelf aan het uitbrengen. Prachtig verzorgd, daar niet van. Maar hoe relevant zijn al deze heruitgaves met bonusmateriaal?
Beluister of download

Aflevering 38
Macca Met Anderen. We draaien tracks waarin hij met anderen musiceert, zingt, meeschrijft, produceert, instrumenten of geluiden toevoegt. Tracks dus die niet opvallen in z'n eigen catalogus omdat ze vrijwel altijd op releases van anderen terug te vinden zijn.
Beluister of download

Prijsvraag
Vanwege de re-release van de Magical Mystery Tour film laten we Macca aan het woord. Hij kijkt anno 2012 terug op de dan 45-jaar oude psychedelische uitspattingen van de Beatles-film uit 1967.
Beluister of download

Aflevering 37
Welke liedjes klinken als McCartney, maar zijn niet van Macca zelf? Macca Podcast-fan Jan Vrolijk mailde zo'n leuke lijst met titels dat we dit thema met hem doen.
Beluister of download

Aflevering 36
Oobu Joobu (deel 2)
Beluister of download

Aflevering 35
McCartney op de radio. In z'n eigen radioshow. Oobu Joobu heette de reeks, gemaakt voor de Amerikaanse radio. Nooit officieel uitgebracht bevat Oobu Joobu veel unieks uit de Macca muziekkelders.
Beluister of download

Aflevering 34
Is Macca's bioscoopfilm Give My Regards To Broad Street (1984) het aanzien nog waard? Koop en Arjan becommentariëren de film, integraal, live...
Beluister of download

Of download de film mét het commentaar van Arjan en Koop eronder gemonteerd! Klik dan met je rechtermuisknop op deze link en kies voor 'doel opslaan als'. Deze extra service word je aangeboden door Macca Podcast! :-)

Aflevering 33
Lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme is groot fan van Sir Paul. En de ex-Beatle is ook gecharmeerd van de politica, vanwege haar openlijke steun aan het door McCartney mede-gelanceerde initiatief Meat Free Monday. In deze aflevering hoor je haar favoriete Macca Top 10 en vertelt ze uitgebreid wat haar zo raakt in zijn muziek en zijn overtuiging.
Beluister of download

Aflevering 32
Koop en Arjan maken de selectie liedjes met orkestraties af, vele mails worden weer behandeld en de grote live optredens van Macca uit de zomer van 2012 worden besproken. Stemproblemen speelden deze grootse door tientallen miljoenen bekenen optredens parten; moet onze held dit wel (blijven) doen?
Beluister of download

Aflevering 31
De mannen blikken terug op de Macca Marathon (24 uur achter elkaar McCartney op KX Radio) en lezen vele mails uit de zomerperiode voor. En ze gaan verder met de orkestrale liedjes uit de Macca catalogus die ze nog niet eerder draaiden.
Beluister of download

Aflevering 30
Een special over de vermeende dood van onze held. Paul Is Dead is een uur durende verkenning naar de aanwijzingen die The Beatles in hun hoezen en liedjes verstopten en die aanwijzingen die fans er in zochten en vonden.
Beluister of download

Aflevering 29
Lang gewacht... en nu toch gekomen: de 'Klassieke Aflevering!' Sir Paul maakte vijf klassieke albums in zijn rijke carrière, waarvan vier gevuld met nieuw, speciaal hiervoor geschreven werk. Arjan en Koop bespreken de albums met Thijs Kramer, die met een verleden als popmuzikant én klassiek musicus een ideale achtergrond bleek te hebben om het klassieke Macca-oeuvre te duiden.
Beluister of download

Aflevering 28
Deel 2 over de orkestraties in de liedjes van McCartney.
Beluister of download

Aflevering 27
Eén van de kenmerkende elementen in de muziek van Paul McCartney is dat hij veelvudlig orkestraties inzet. Meer dan z'n Beatles-kornuiten dat deden en in zijn solojaren is hij daar bepaald niet mee gestopt. Hamvraag: zijn de liedjes er mooier van geworden?
Beluister of download

Aflevering 26
Waarom leek onze muzikale held in de jaren tachtig een beetje z'n magie kwijt te raken? Zelfoverschatting? Geen secondanten die hem afremden of bijstuurden? Dat en veel meer in deze 80s special.
Beluister of download

Aflevering 25
Koop en 'Arie' komen weer van lokatie! Dit keer staan ze op de Beatles dag in Hilversum. We recenseren samen met de bezoekers de recente Macca-shows in Rotterdam en Antwerpen en hebben bovendien een interview met Tony Sheridan, de man die in 1961 The Beatles als begeleidingsbandje had. En hij doet hier wat opvallend eerlijke uitspraken over onze held!
Beluister of download

Aflevering 24
Koop en De Snijderman bezochten de legendarische Abbey Road Studios, die wat aftandse studio's in Londen waar zoveel invloedrijke muziekhistorie ligt. De mannen doen verslag van hun schoolreisje.
Beluister of download

Aflevering 23
Om je alvast warm te krijgen voor de live gigs die Macca eind maart 2012 geeft in Nederland en België, draaien we een dwarsdoorsnee van bijzondere live tracks uit de 50 jaar die McCartney al op het podium staat.
Beluister of download

Aflevering 22
En... de tweede worp van de genre-tweeluik!
Beluister of download

Aflevering 21
Onze muzikale held Paul McCartney is van (bijna) alle markten thuis. Om de variatie in zijn rijke oeuvre te benadrukken en om te verkennen of hij echt zo veelzijdig is, gaan Koop en Arjan twee afleveringen minstens 20 genres uitproberen. Hier de eerste worp.
Beluister of download

Aflevering 20
De ruigere liedjes of de lieve ballads, waar zit 'm de kracht van McCartney nu vooral? Daar kwamen we in de vorige show niet uit. Daarom hier een tweede poging!
Beluister of download

Aflevering 19
Koop en Arjan onderzoeken of de sterke kant van Macca zijn zoete, lieve ballads zijn of dat zijn harde, ongenuanceerde rock 'n roll lekkerder is. Zoet versus Stoer, zeg maar. En het blijkt nog verdomd moeilijk om daaruit een 'winnaar' te kiezen!
Beluister of download

Aflevering 18
Als we zeggen dat de winnaar van de prijsvraag de prijs zelf moet komen ophalen, dan komt die winnaar ook! En ook nog met een hele leuke lijst met nog niet eerder hier gedraaide liedjes. Michiel Tjepkema is onze gast.
Beluister of download

Aflevering 17
De derde en laatste show over Macca's virtuositeit op de basgitaar! Dit keer de solo-jaren.
Beluister of download

Aflevering 16
Langer kunnen we 'm niet maken, wel leuker: de Macca Maxi's. Van eind jaren 70 tot begin jaren 90 liet ook McCartney veel van zijn singles remixen, want dat hoorde zo. Soms werkt dat heel leuk, soms is dat nogal slap, compleet achterhaald of ronduit slecht. Een enkele keer is de extended version zelfs beter dan de edit op de single. Hier hoor je ze voor het eerst allemaal bij elkaar. Met nog wat bouns remixes en B-side remixes erbij. Voor iedereen met een lange adem, want deze 12 inches nemen er de tijd voor.
Beluister of download

Aflevering 15
De tweede show over Macca's virtuositeit op de basgitaar!
Beluister of download

Aflevering 14
Paul McCartney zette zijn rol als bassist, het instrument wat hij moest bespelen bij The Beatles, met recht naar zijn (linker-)hand. Melodische, prachtige en originele baspartijen zijn het gevolg. Menig Beatles-klassieker kreeg er een ongekende boost van. Luister eens met frisse oren naar overbekend Beatle-werk en hoor wat Macca op zijn instrument er allemaal meer van maakte dan menig ander bassist in die jaren deed!
Beluister of download

Aflevering 13
Je had 'm nog te goed: nog 1 show met de B-sides van Macca. De laatste vijftien jaar van McCartney brachten, in tegenstelling tot veel singles en EP's in de 90's en 00's van andere artiesten, nog regelmatig non-album tracks met zich mee. Die meer dan de moeite waard zijn, bovendien. Koop en 'Arie' duiken daarom nog eenmaal onder in deze weinig gehoorde Macca liedjes!
Beluister of download

Aflevering 12
Een bijzondere Macca Podcast, want Koop & Arjan worden dit keer vergezeld door Beatles-kenner en -liefhebber Jan-Cees ter Brugge. Hij was eerder betrokken bij Beatles-specials voor AVRO Radio en heeft bijvoorbeeld in 2009 een boek geschreven over het verblijf van John & Yoko in The Amsterdam Hilton. Een fan met een gedegen kennis en een archief vol prachtige werkopnamen van onze muzikale held. In deze show draait Jan-Cees thematisch uit het Macca-oeuvre unieke opnames, nooit de 'gewone' cd-versies, maar prachtige werkversies. Genieten maar!
Beluister of download

Aflevering 11
In deze 11e aflevering B-kantjes van singles, op zoek naar 'vergeten' briljantjes die nooit een album haalden.
Beluister of download

Aflevering 10
In deze 10e aflevering B-kantjes van singles, op zoek naar 'vergeten' briljantjes die nooit een album haalden.
Beluister of download

Aflevering 9
In deze 9e aflevering gaan we door met B-kantjes van singles af te stoffen, op zoek naar 'vergeten' briljantjes die nooit een album haalden.
Beluister of download

Aflevering 8
In deze 8e aflevering beginnen we de B-kantjes van singles af te stoffen, op zoek naar 'vergeten' briljantjes die nooit een album haalden.
Beluister of download

Aflevering 7
Hier hoor je de tweede van twee shows met de 80s en 00s albums door elkaar.
Beluister of download

Aflevering 6
Hier hoor je de eerste van twee shows met de 80s en 00s albums door elkaar.
Beluister of download

Aflevering 5
Hier hoor je de tweede van twee shows met de 70s en 90s albums door elkaar.
Beluister of download

Aflevering 4
De mannen lopen alle Macca albums langs om je een idee te geven wat er in zijn oeuvre zoal te halen valt. Maar om niet teveel het geluid uit in één periode bij elkaar te harken, shuffelen ze twee decennia door elkaar. Hier hoor je de eerste van twee shows met de 70s en 90s albums door elkaar.
Beluister of download

Aflevering 3
A Beginners Guide To Macca Bootlegs.
Beluister of download

Aflevering 2
Dit keer twee thema’s; 'Macca onder een pseudoniem' en 'Macca doet het met anderen'. Dat laatste onderwerp keert terug als jullie daar nog meer van willen horen, want dit is slechts een kleine selectie van zijn samenwerkingen.
Beluister of download

Aflevering 1
In deze eerste officiële aflevering van de Macca Podcast wordt de eeuwige strijd tussen Lennon & McCartney muzikaal uitgevochten. Met onze luisteraars als winnaars...
Beluister of download

Aflevering 0
In deze nul aflevering onderzoeken Koop en Arjan de grenzen van hun McCartney-initiatief.
Beluister of download

Reacties

Je cookieinstellingen verbieden de weergave van dit element

Wijzig je cookie-instellingen

Tot nu toe gedraaid

Luister live

Onze vaste shows

 • link
  Fab4Cast
  Fab4Cast

  Een podcastserie over The Beatles en de solocarrières van John, Paul, George en Ringo.

 • link
  Macca Podcast
  Macca Podcast

  Koop Geersing en Arjan Snijders maakten 64(!) podcasts rondom het fenomeen Paul McCartney.

 • link
  Wannes Dirven en Wibo Dijksma
  WW Show

  Het dynamische duo Wannes & Wibo draait fijne obscure liedjes rond een bepaald thema.

 • link
  Arjan Snijders
  Bonusvitaminen

  De Snijderman gaat zich te buiten aan allerlei muziekstromingen, instrumenten en gekke plaatjes.

 • link
  Gouden Reissmicrofoon
  Gouden Reiss Microfoon Show

  Deze licht verontrustende radioshow behandelt achtergronden rondom het geheel aan gebeurde dingen.

 • link
  Mega Eigenpijpjaarlijsten
  Mega Eigenpijplijsten

  Al vanaf zijn peutertijd luistert De Snijderman naar heel veel muziek. Luister naar zijn jaarlijstjes!

 • link
  AVRO Radio
  Gay Night

  Tijdens de jaarlijkse Gay Night op Radio 2 kiezen 3 DJ's uit hun eigen platenkoffer hun favoriete gay hits.