AVRO Podpourri

Podpourri

PodPourri is dé verzamelplek op internet voor muziekliefhebbers met een groot hart.

VOLGENDE AFLEVERING

Download 'm op je mp3-speler of luister via deze website

Bonusvitaminen

Arjan 'De Snijderman' Snijders gaat zich in Bonusvitaminen te buiten aan allerlei muziekstromingen, instrumenten en gekke plaatjes. Riemen vast!

Alle afleveringen van Bonusvitaminen kun je hier terugluisteren.

Beastie Boys For Dummies
Een behoorlijk volledig carrièreoverzicht van deze blanke hiphop pioniers. Enjoy!
Beluister

Depeche Mode For Dummies
Twee uur muziek rondom dat steriele instrument met z'n tijdgebonden geluid; de synthesizer. Maar dan wel bespeeld door een band die er liedjes om heen maakte. Later werd hun muziek zwaarder, donkerder, melancholieker, intrigerender, beter en uiteindelijk van een tijdloze, onschatbare waarde. Het is niet voor niets dat de band nog steeds miljoenen cd's en kaartjes voor tours verkoopt. Daarom: Depeche Mode!
Beluister

Leuke Lullige Liedjes
Arjan Snijders draait hier VERSCHRIKKELIJKE muziek. Maar omdat je een ongezellige lummel gevonden wordt in Nederland als je niet meehost en lacht met flauwige onzin, noemt hij dit toch Leuke Lullige Liedjes. Meligheid troef, maar in een radiolandschap waar Het Foute Uur ook een hit is, kan deze Overtreffende Trap er ook nog wel bij.
Beluister

Medleys Podcast deel 1
Niet de Love Her Medley, maar een podcast vol retefijne medleys!
Beluister (opent niet in de AVRO Audioplayer, maar is wel te beluisteren)Medleys Podcast deel 2
Niet de Love Her Medley, maar een podcast vol retefijne medleys!
Beluister (opent niet in de AVRO Audioplayer, maar is wel te beluisteren)Medleys Podcast deel 3
Niet de Love Her Medley, maar een podcast vol retefijne medleys!
Beluister (opent niet in de AVRO Audioplayer, maar is wel te beluisteren)Medleys Podcast deel 4
Niet de Love Her Medley, maar een podcast vol retefijne medleys van 2 of 3 nummers!
Beluister (opent niet in de AVRO Audioplayer, maar is wel te beluisteren)Medleys Podcast deel 5
Niet de Love Her Medley, maar een podcast vol retefijne medleys van 2 nummers!
Beluister (opent niet in de AVRO Audioplayer, maar is wel te beluisteren)

Pink Floyd For Dummies
Als er ooit een ALBUMband is geweest, dan is het Pink Floyd wel. Plaatkanten met 1 nummer vullen, ze hebben het herhaaldelijk gedaan. En muziek opnemen die op geen enkel radiostation zou passen, ze hebben het albums lang volgehouden. En ze zijn er FUCKING groot mee geworden! Het muzikale verhaal van deze Britse band hoor je HIER.
Beluister

Mark Lanegan For Dummies
Een show rondom een voor het grote publiek onbekend gebleven man. Type houthakker, met zware donkere stem: Mark Lanegan. Een mooi staalkaartje van een stukje van het oeuvre van deze bard, waar (gelukkig) nog geen einde aan lijkt te komen...
Beluister

Melancholieke Mannen For Dummies
Dit is muziek waar De Snijderman het diepst van ontroerd raakt. Diep, intens geluk stroomt door alle noten van deze collectie songs. En voor uw plezier non-stop gemixt. De muziek vertelt hier Het Verhaal.
Beluister

Posies For Dummies
The Posies zijn een geweldig goed bandje met prachtliedjes, die in elke setting overeind blijven. Springend van vrolijk naar donker, van catchy naar weird, met mooie koortjes en grunge gitaargeweld. Neem ze in je hart op!
Beluister

Ween For Dummies
Wat een heerlijk, totaal maffe band is Ween. Tekstueel worden alle grenzen ruim overschreden en muzikaal wordt er uit alle genres met vette knipogen gewinkeld. De Snijderman winkelt langs wat albums uit het omvangrijke en ongrijpbare oeuvre van de broertjes Ween!
Beluister

Radiohead For Dummies
Radiohead. De enige groep die in de jaren 90, 00 en 10 nog een albumband genoemd kan worden. En wat een bijzondere, bijna niet te doorgronden, omvangrijke collectie songs hebben ze al op de wereld losgelaten!
Beluister

Rufus Wainwright For Dummies
Lovers or haters, iets ertussen gebeurt zelden bij Rufus Wainwright. Deze multi-instrumentalist en excellente songwriter maakt bijzonder rijke melodieën, die nog het best Poppera genoemd kan worden. Geef Rufus even de tijd, speel deze podcast 5 keer af en je zult zien: hij heeft een plekje in je hart gekregen!
Beluister

Bonzo Dog Doo-Dah Band For Dummies
De Bonzo Dog Doo-Dah Band was een collectief dat eind jaren 60 en begin jaren 70 een vijftal vreemdsoortige, koddige, komische platen uitbracht, vol met hoorspel-achtige collages en vaudeville-achtige liedjes. Een link met The Beatles is er zeker, luister maar waarom.
Beluister

10CC For Dummies
10CC, bekend van I'm Not In Love en Dreadlock Holiday, maar zo veel rijker als je de krentjes op de albums opzoekt. Hier hoor je wat leuk is (en wat je echt moet negeren). Ook Godley & Creme, de experimentelere helft van het oorspronkelijke kwartet, komen goed aan bod.
Beluister

Marilyn Manson For Dummies
Een korte show over een Amerikaans fenomeen, wat misschien nog wel meer een cultureel verschijnsel is dan een fantastische muziekact. Daar waar het beiden is, zoemt De Snijderman op in in dit uurtje vervreemdende en snoeiharde klanken.
Beluister

Crosby Stills Nash (& Young) For Dummies
In deze special hoor je de muzikale hoogtepunten en verstopte pareltjes uit het enorme muzikale oeuvre van deze vier dinosauriërs van de (hippie)pop. Met als bonus een aantal leuke werkversies en bootlegs.
Beluister

Jeff Buckley For Dummies
Een special maken over een artiest die bij leven 1 volledig album heeft gemaakt en een live-mini album, kan dat? Ja, dat kan! Zelden een muzikant gezien die zich zo volledig gaf op een podium en zo door de ziel snijdende passie in z'n muziek wist te leggen. Sinds Jeffs dood is zijn discografie bevlekt door opgebakklen left-overs en te veel live opnames. Daarom wordt in deze podcast het kaf van het koren gescheiden.
Beluister

Icicle Works For Dummies
Weer een mooie LiedjesPop band in deze reeks shows over 1 artiest: The Icicle Works. Engels trio rondom Ian McNabb, een begenadigd liedjesschrijver, songs met Kop en Staart. De man heeft bovendien een enorme strot!
Beluister

Drums For Dummies
De usual suspects, ongekende drummers, voorbeelden met de mond 'gespeeld' en ook invloedrijke drums uit doosjes. Hier hoor je een selectie songs waarbij je niet kunt stilzitten en vast gaat meetrommelen!
Beluister

Eagles For Dummies
De meest succesvolle Amerikaanse groep uit de 70s: The Eagles! In deze For Dummies de beste singles, maar vooral krentjes van albums en live opnames. Een (her)bevestiging van wat er zo mooi is aan deze band.
Beluister

Japan For Dummies
Japan kennen we als de groep van David Sylvian. Gestart als glamrock band met punk, rock en funk (!), komt daar later new-wave, ska, disco en omfloerste pop bij. Om te eindigen in een uniek en trendsettende smeltroes van Oosterse mystiek en arti-fluisterpop. Zelden zo'n complete ontwikkeling in zo'n korte periode gehoord!
Beluister

Larry Graham For Dummies
De uivinder van de plukbas (slapping) en daarmee van een stoet funki muziek (wat hadden Level 42, Primus en de Red Hot Chili Peppers moeten doen zonder die plukbas?!?!) is Larry Graham. Luister naar het basbeest en hoor waar de krentjes in z'n oeuvre te halen zijn!
Beluister

U2 For Dummies
Twee uur lang hoogtepunten van de enige supergroep die zichzef minimaal twee keer opnieuw uitvond en daardoor drie decennia lang relevant is gebleven.
Beluister

Ambient For Dummies
Wil je eens wat anders horen dan wat je op de reguliere radio voorgeschoteld krijgt? Laat je verrassen door mooie, verstilde, omfloerste, aangrijpende en ontroerende muziek. Ambient, een muziekgenre met veel goeddeels insturmentale muziek waar je stil van wordt.
Beluister

Zappa For Dummies
De beste muzikant van de 20e eeuw. Punt. Dat is Frank Zappa. Hij is een genre op zichzelf. Zet je aan mainstream radiopop gewende oortjes echt open, want hier krijg je grenzeloze muziek te horen waar je van achterover zult slaan!
Beluister

Outkast For Dummies
Outkast is een fantastisch hiphop-collectief met lekkere en originele funky samples. Andre 3000 (The poet) en Big Boi (The player) zijn uitgegroeid tot een hoogst oorspronkelijke, trendsettende tweeslachtige combi van Zwarte Muziekhelden van de 21e eeuw!
Beluister

(New) Wave For Dummies II
Nog meer Wave!
Beluister

(New) Wave For Dummies
De Wave uit de jaren tachtig (en late jaren zeventig) was niet bedoeld om te pleasen. Revolutionair anders dan muziek daarvoor en daarna. Het bracht scherpe muziek met kartelrandjes voort, die bij alle terugblikken naar de jaren tachtig structureel wordt overgeslagen...
Beluister

Van Halen For Dummies
De hardrockband met de twee van oorsprong Nederlandse broers Eddie en Alex Van Halen, die het begrip Hard Rock mede definieerden. De enorme impact op het hard rock genre wordt in deze twee uur in kaart gebracht, met highlights van vrijwel alle albums.
Beluister

ELO For Dummies
The Electric Light Orchestra is een prachtband die bijzondere, originele, commerciële, sympfonische, catchy, Beatle-achtige muziek op de plaat zette. Hoor hier Arjan Snijders selecteren welke prachtliedjes voorman Jeff Lynne met z'n huurlingen opname in de 70's en 80's...
Beluister

Dead Can Dance For Dummies
Prachtige buitenbeen uit de popmuziek (want het is haast geen popmuziek meer). Begonnen als doom-wave gezelschap ontwikkelde Lisa Gerrad en Brendan Perry zich al snel naar een gothische, middeleeuwse wereldmuziek met geheel eigen unieke klank.
Beluister

Excelsior For Dummies
Geen artiest dit keer, maar het oer-Hollandse en o zo unieke Excelsior Records. Het label heeft een unieke collectie lieve bandjes en muzikanten die allemaal zonder hele grootse plannen heel graag muziek maken.
Beluister

Smashing Pumpkins For Dummies
The Smashing Pumpkins leken begin jaren negentig even groter en belangrijker dan Nirvana en Pearl Jam, maar dat was al snel toch echt anders. Deze special laat horen wat er zo goed was aan de Pumpkins.
Beluister

Chris Whitley For Dummies
Een dik uur highlights uit het werk van de magere junk met de prachtige slide-gitaar en klagerige zang met snik. Een stiekeme inspiratiebron voor vele grote namen, die een weerbarstig oeuvre achterlaat.
Beluister

Daniel Lanois For Dummies
Wat een mooie uit duizenden te herkennen stijl heeft producer, multi-instrumentalist, geluidstovenaar en prachtzanger Daniel Lanois. Voor en met anderen, zoals U2, maar zeker ook op z'n soloplaten.
Beluister

Primus For Dummies
Twee uur elastieke muziek die swingt, opzweept, je op het verkeerde been zet, je doet lachen, en die vervreemdt. Laat je verrassen door een hoogst origineel trio, wars van alle trends en conventies een geheel eigen genre neerzettend. Primus hoor je never op de Nederlandse radio en hier hoor je hoe onterecht dat is!
Beluister

Jimi Hendrix For Dummies
Geen Hey Joe en All along the watchtower; WEL heel veel ge-wel-di-ge album krentjes. Hendrix maakte maar drie studioplaten bij leven, een live-plaat en veel onafgerond materiaal. De kaf van het koren gescheiden hoor je hier waarom Hendrix niet alleen een gitaargod is maar ook een geweldige zanger, funketeer en psychedelische studio wizard!
Beluister

Scott Walker For Dummies
Wie kent Scott Walker niet van de Walker Brothers? Hij maakte echter vooral solo prach-ti-ge platen! Een zeldzaam inconsequent en merkwaardig oeuvre. Maar met schitterende pareltjes, die hier door Arjan aan je worden voorgelegd.
Beluister

Daryll-Ann For Dummies
Eén van de mooiste Nedergroepen die we ooit gekend hebben: Daryll-Ann. Kreeg nooit de erkenning die het verdiende. Voor wie van Pure Pop Pareltjes houdt, liedjes met kop en staart, prachtkoortjes en meezingwijsjes.
Beluister

King Crimson For Dummies
Als er 1 act is waar een For Dummies gids zeer welkom bij is, dan is het King Crimson wel. Alleen qua officiële releases heeft King Crimson al 67 (!) albums op haar naam staan. Ga er maar aan staan! Maar Arjan Snijders, aka DJ Questo, doet het graag.
Beluister

Kate Bush For Dummies
Deze show staat ruim twee uur stil bij één van de meest unieke talenten uit de popmuziek; de volstrekt eigenzinnige, hoogst getalenteerde en zeer oorspronkelijke Kate Bush!
Beluister

The Police For Dummies
Hoe fijn is het om nog eenmaal goed te beluisteren wat die drie mannetjes van The Police in vijf jaar tijd voor moois bij elkaar hebben gespeeld. En dat is heel veel. Kortom, de krenten uit de Police-Pap!
Beluister

This Mortal Coil For Dummies
This Mortal Coil is in Nederland vooral bekend geworden door Song to the Siren van Tim Buckley en de cover van You and Your Sister. Beide singles halen zelfs de hitparade. En dat is gezien de unieke, bepaald niet toegankelijke, ethereal sounds van dit collectief bijzonder te noemen! En hoewel de 80's productie niet alle tanden des tijds heeft doorstaan, blijven het bijzondere platen, ook voor hen die de donkere 80's niet hebben meegemaakt.
Beluister

John Lennon For Dummies
Een dwarsdoorsnee van singles en album tracks (vaak in afwijkende demo versies en rehearsals) van de betere en/of meest typerende Lennon solo liedjes. Soms heel erg goed, soms een beetje gedateerd of ronduit zwak.
Beluister

Björk For Dummies
Dat gekke meisje uit IJsland. Ja, dat is Björk zeker. Maar hoe uniek is zij ook. Hoe veel experimenteerdrang weet zij in toch echte liedjes te stoppen. Luister waar de krentjes in de inmiddels enorme muzikale pap van deze hoogst originele zangeres te vinden zijn.
Beluister

Grizzly Bear For Dummies
Wat een prachtstem heeft die Daniel Rossen! Wat een intrigerende, hoogst originele en wars van alle trends klinkende platen maakt hij met Grizzly Bear en Department of Eagles. Is dit het mooiste wat de 21e eeuw muzikaal tot nu toe heeft voortgebracht?
Beluister

Queen For Dummies
Wat een grootse band was Queen. Naast de hits zijn er ook veel albumpareltjes die vaak minstens zo mooi zijn. Met het accent op de vroegere periode, want dat is stiekem toch wel een stukje indrukwekkender dan de synthi slotjaren...
Beluister

Terence Trent D'Arby For Dummies
Een muzikale held die na z'n eerste album al - onterecht - werd afgeschreven. Hoogmoed en zelfoverschatting zorgden inderdaad voor een wisselvallige tweede plaat. Maar wat een wraak nam TTD met z'n derde en vierde plaat. Maar toen wilde niemand hem meer horen. Hoor hier waarom dit nooit had mogen gebeuren en wat TTD tegenwoordig doet.
Beluister

David Sylvian For Dummies
De ex-voorman en zanger van Japan heeft een pracht van een solocarrière opgebouwd. Met een uniek, uit duizenden herkenbaar oeuvre, vol breekbare, mystieke, melancholieke liedjes en sfeerklanken. Twee uur een mooie dwarsdoorsnee uit bijna 25 jaar solowerk van David Sylvian!
Beluister

Queens of the Stone Age For Dummies
De Snijderman is groot fan van deze lekker ongenuanceerd harde band die evengoed wel toffe liedjes, goeie koortjes en fantastische riffs, grooves en songs speelt. Luister naar een dwarsseclectie van de mooiste krentjes uit deze gruizige, smerige pap.
Beluister

George Harrison For Dummies
Twee uur muziek van de stille ex-Beatle, die gitarist met de wat iele stem maar o zo fijne liedjes (op z'n tijd). De kaf van het koren gescheiden, hier zijn de krentjes uit de muzikale pap van George Harrison!
Beluister

Grunge For Dummies
Ruim twee uur heerlijke tyfusherrie op den zendert! In de eerste helft van de jaren negentig werd de muziekindustrie en de radiobranche opgeschud (opgeschrikt?) door de GRUNGE! Zoals punk midden jaren zeventig de langdradige symfonica een schop gaf, zo kreeg de stadion-poedelrock van alle Europe's en Bon Jovi's een trap in 't gezicht van deze muziekstroming. Tja, wat is grunge dan eigenlijk?
Beluister

XTC For Dummies
De Britse band rond Andy Partridge en Colin Moulding heeft sinds 1978 tot begin jaren nul prachtige dingen uitgebracht. Toegankelijk maar toch met net iets vervreemdends erin, altijd anders dan anders. Je hoort het in een ruim twee uur durende special met alle highlights uit 35 jaar puike popplaten...
Beluister

Paisley Park For Dummies (deel 3)
Paisley Park For Dummies is een driedelige serie over het label van Prince, waarop tussen 1985 en 1993 veel van zijn produkties en zijn eigen platen uitkwamen.
Beluister

Paisley Park For Dummies (deel 2)
Paisley Park For Dummies is een driedelige serie over het label van Prince, waarop tussen 1985 en 1993 veel van zijn produkties en zijn eigen platen uitkwamen.
Beluister

Paisley Park For Dummies (deel 1)
Paisley Park For Dummies is een driedelige serie over het label van Prince, waarop tussen 1985 en 1993 veel van zijn produkties en zijn eigen platen uitkwamen.
Beluister

Guitar For Dummies
De Snijderman gaat zich meer dan twee uur te buiten aan alle gitaarhelden (van hem) en belangrijke gitaarplaten waarop dit instrument ronkt, blaast, gilt, snerpt, kortom: doet waar de elektrische gitaar goed in is: Rock 'n Roll een schop onder de kont geven. Van Jimi Hendrix naar Steve Vai en van Brian May naar Kurt Cobain. Riemen vast!
Beluister

Synthesizer For Dummies
Natuurlijk heeft de synthesizer veel kille en goedkope, foute geluiden aan de popmuziek toegevoegd. Maar ook vele bijzondere klanken waren anders nooit een relevante toevoeging of hoofdrol gaan spelen in boeiende popmuziek. In deze show draait De Snijderman van Keith Emerson tot Ton Scherpenzeel, van Tomita naar Aphex Twin, Nik Kershaw tot Art of Noise, Prince tot Brian Eno… En een mooie bijrol voor de moog synthesizer in deze special!
Beluister

Etherial For Dummies
Verstilde en licht vervreemdende muziek in deze show; denk aan Bauhaus, Kate Bush, Dead can dance, This Mortal Coil, Björk, Goldfrapp, Joan as policewoman, David Sylvian en de koningen van dit genre: His Name Is Alive. Voor iedereen die eens wat andere emoties wil horen op de radio dan de uiterst vrolijke, happy klanken van hapklare drie minuten popdeuntjes.
Beluister
Reacties powered by Disqus

Je cookieinstellingen verbieden de weergave van dit element

Wijzig je cookie-instellingen

Luister live

Onze vaste shows

 • link
  Fab4Cast
  Fab4Cast

  Een podcastserie over The Beatles en de solocarrières van John, Paul, George en Ringo.

 • link
  Macca Podcast
  Macca Podcast

  Koop Geersing en Arjan Snijders maakten 64(!) podcasts rondom het fenomeen Paul McCartney.

 • link
  Wannes Dirven en Wibo Dijksma
  WW Show

  Het dynamische duo Wannes & Wibo draait fijne obscure liedjes rond een bepaald thema.

 • link
  Arjan Snijders
  Bonusvitaminen

  De Snijderman gaat zich te buiten aan allerlei muziekstromingen, instrumenten en gekke plaatjes.

 • link
  Gouden Reissmicrofoon
  Gouden Reiss Microfoon Show

  Deze licht verontrustende radioshow behandelt achtergronden rondom het geheel aan gebeurde dingen.

 • link
  Mega Eigenpijpjaarlijsten
  Mega Eigenpijplijsten

  Al vanaf zijn peutertijd luistert De Snijderman naar heel veel muziek. Luister naar zijn jaarlijstjes!

 • link
  AVRO Radio
  Gay Night

  Tijdens de jaarlijkse Gay Night op Radio 2 kiezen 3 DJ's uit hun eigen platenkoffer hun favoriete gay hits.