Extra voorstelling Ja Zanna, nee Zanna

Deze maand is de musical Ja Zanna, nee Zanna te zien in het M-Lab. Vandaag werd bekend dat er een extra voorstelling is gepland op 22 juni.

Vanavond speelt de cast de allereerste voorstelling van Ja Zanna, nee Zanna. De officiële première vindt aanstaande vrijdag plaats.

Verhaal
Ja Zanna, nee Zanna wordt ook wel een ‘gay-good musical’ genoemd. In de musical staan vrijheid, recht, democratie en gelijkwaardigheid centraal. Het verhaal speelt zich af in een omgekeerde wereld waar homoseksualiteit de norm is en heteroseksualiteit niet. Een jongen en een meisje worden verliefd op elkaar en dit wordt niet geaccepteerd. Zij vragen de magische Zanna om raad, met alle gevolgen van dien…

Cast
De cast van de musical bestaat uit Gino Emnes (Stef), Michael Muller (Max), Sanguita Akkrum (Kika), Boris Schreurs (Tijl), Matthew Michel (Zanna), Elise Berends (Greet), Jeske van de Staak (Roberta) en Jasper van Dijk (Anton).

Creatives
Het originele script en de muziek zijn afkomstig van Tim Acito en Alexander Dinelaris. Artistiek leider Sieta Keizer neemt de regie van deze M-Lab versie op zich. Ron Mesland is verantwoordelijk voor de vertaling en bewerking en Menno Theunissen is de muzikaal leider. De choreografie is in handen van Guillermo Blinker, die bekendheid kreeg bij het M-Lab tijdens de Choreografen Pitch afgelopen april.

Prijzen
De musical, die in 2002 onder de naam Zanna, Don’t! voor het eerst te zien was in Amerika, heeft Drama Desk Awards gewonnen voor Best Musical, Best Music, Best Book en Best Lyrics. Daarnaast kreeg de musical ook een prijs van de organisatie die zich inzet voor homo-emancipatie in de media in de Verenigde Staten.

Ja Zanna, nee Zanna is van 12 tot en met 25 juni 2012 te zien in het M-Lab in Amsterdam.

Musical Facts bezocht de eerste montagedag van Ja Zanna, nee Zanna en sprak met Gino, Elise en Matthew.

Foto: Matthijs van Heerikhuize, Bob Bronshoff, Georgina Viane

Kijk ook eens naar