Column Cindy Bell

Iedere week lees je op musical.avro.nl een column van iemand uit de musicalwereld. Deze week is de column geschreven door Cindy Bell. Vorige week was zij voor het laatst te zien in de rol van Liesbeth List in Ramses.

Van Cindy naar Liesbeth en verder...

Wat een avontuur! Wat een seizoen! Zo'n 110 voorstellingen gespeeld door heel het land. De zoektocht op zich was al een hele beleving. De zoektocht naar Liesbeth List.

Het begon eigenlijk met vooral heel veel lezen en zien. Zoveel mogelijk materiaal verzameld om er vervolgens uren naar te staren, en nog maar eens terugspoelen. Het heeft me geen seconde verveeld want elke keer zag en las ik wat anders. Die enorme dvd box "Heb het leven lief" kreeg ik van mijn vader.
Maar hoe rijk ook, ik vond het natuurlijk doodeng! Want het eerste wat ik dacht was, wat heeft die vrouw veel meegemaakt en hoe ga ik dat ooit over kunnen brengen!
Maar daar werd ik bij geholpen. Floor Maas, zij is regisseuse en (spel)coach. Na vele uren les en praten over Liesbeth en mezelf kwam ik erachter dat Liesbeth niet zo heel ver van me vandaan lag. Als mens zijnde. Een rol speel je immers met je eigen ervaringen. En ook Liesbeth is een vrouw van vlees en bloed. Maar dat vergat ik. Zo ook toen ik op bezoek ging bij haar. Samen met William, die de jonge Ramses speelt gingen we een praatje maken. Was bloednerveus. Maar dat verdween als sneeuw voor de zon toen ze de deur opendeed. Wat een lieve lieve lieve warme vrouw. Het was zo bijzonder om te zien hoe ze anekdotes vertelde over Ramses. Ze straalde helemaal. Wat voor streken hij uithaalde bij haar. Ze kan prachtig vertellen, over hun leven samen. Wat een inspiratie!!! En zij vertelde me ook, blijf bij jezelf Cindy en vertel je verhaal.

Dat is wat ik probeerde te doen, elke avond op het toneel vertel je het vehaal van Ramses en Liesbeth met je eigen levenservaring. Wat een ervaring, elke avond weer!  Dat is echt iets wat ik kan meenemen voor de rest van mijn leven! Hup in je rugzak die bagage! En meenemen naar het volgende!

Maar je hebt van het een nog geen afscheid genomen of het andere staat alweer voor de deur. Dat vind ik altijd zo'n rare gewaarwording. Maar wel erg leuk natuurlijk! Begon tijdens "RAMSES" al met de voorbereidingen voor Daddy Cool Mallorca en MGM '12... Musicals Gone Mad! Dat vanavond nog te zien zal zijn in het Oude Luxor te Rotterdam... Wat hebben we gelachen met z'n allen en wat is er een hoop gebeurd het afgelopen seizoen.... In ons vak, het mooie musicalvak... Maar niet altijd ten goede... Want de bezuinigingen doen ons de das om, iedereen die of het vak beoefent of ervan houdt.... Maar.....

WE ZULLEN DOORGAAN!!!! (Jullie toch ook??)

Liefs Cindy


De AVRO is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de column.

Foto: Govert de Roos

Kijk ook eens naar

 • klik
  Column Tessa Sunniva van Tol

  Elke week verschijnt op musical.avro.nl een column van iemand uit de musicalwereld. Deze week is de column van Tessa Sunniva van Tol. Ze is tot 7 juli te zien als Ariël in The Little Mermaid.

 • klik
  Column Alessandro Pierotti

  Elke week verschijnt op musical.avro.nl een column van iemand uit de musicalwereld. Deze week is de column van Alessandro Pierotti. Hij is in juni te zien in Musicals Gone Mad.

 • klik
  Column Nicky van der Kuyp

  Elke week verschijnt op musical.avro.nl een column van iemand uit de musicalwereld. Deze week is de column van Nicky van der Kuyp. Zij speelt op dit moment de rol van Rose in Daddy Cool op Mallorca.

 • klik
  Column Cindy Bell

  "Nog steeds blijkt homoseksualiteit niet geaccepteerd. Blijkbaar de reden voor Wim om nooit echt zijn homoseksualiteit uit te spreken..."