Cultuurportal

NPO
Lucas De Man bij Museum Prinsenhof Delft.

Kunstuur

Kunstuur is hét programma over beeldende kunst. Elke week word je door Lucas De Man bijgepraat over de hoogtepunten uit design, mode, fotografie en architectuur.

Uitzendingen

Iedere zondag om 17:40 uur op NPO 2.

Solovrouwen in Kunstuur

Toeval of niet maar presentator Lucas De Man ontmoet zondag in Kunstuur vier individuele vrouwelijke kunstenaars terwijl zij de laatste hand leggen aan een solopresentatie in een vooraanstaand museum. 

De succesvolle fotografe Desirée Dolron neemt vanaf 18 januari 2017 het hele Singer Laren over voor een grootse overzichtstentoonstelling. Naast haar indringende reisfoto’s van religieuze rituelen en haar beroemde serie Xteriors, presenteert ze ook splinternieuw videowerk.

In een fabriek in Oisterwijk laat kunstenares Eylem Aladogan ‘the making of’ een monumentale installatie zien die in onderdelen gespoten is en vier dagen lang in een oven gebakken moet worden. Dit enorme beeld zal de eyecatcher zijn van haar solo tentoonstelling in museum De Pont.

Tot slot de tweelingzussen Liesbeth en Angelique Raeven, oftewel het kunst duo ‘LA Raeven’. Met hun performances en video-installaties geven ze commentaar op de hedendaagse obsessie met eten en de maakbaarheid van het lichaam. In het museum Arnhem presenteren zij hun nieuwste confronterende video-installatie ‘Wild Zone 3’ over een androgyne sekte...

Kunstuur | Zondag 22 januari, 17.40 | NPO2


#Kunstuur

facebook

Kijk ook eens naar

 • klik
  Kunstuur

  Kunstuur is hét programma over kunst. Elke week word je door Lucas De Man bijgepraat over de hoogtepunten uit beeldende kunst, design, mode, fotografie en architectuur.

 • klik
  Kunst bij AVROTROS

  Themasite over architectuur, beeldende kunst, design, fotografie, theater, literatuur, mode en meer.

 • klik
  Afgelopen zondag in Kunstuur

  De in New York wonende fotograaf Dana Lixenberg is terug in Amsterdam met een tentoonstelling over de bewoners van de zwarte gettowijk 'Imperial Courts' in Los Angeles. Lucas De Man volgt Lixenberg in aanloop naar de opening.

 • klik
  Terugkijken: Maria Barnas

  Hollandse Meesters in de 21e eeuw toont een reeks belangrijke Nederlandse kunstenaars van dit moment in hun werkruimtes, gezien door de ogen van gerenommeerde filmmakers. Regisseur Neske Beks maakte een portret van kunstenares Maria Barnas.