Cultuurportal

NPO

Klassiek

Festival Classique 2015: Club Guy & Roni en Joshua Weilerstein

Festival Classique breekt dit jaar wederom uit de klassieke comfort-zone door de samenwerking met Club Guy & Roni en de jonge dirigent Joshua Weilerstein voor Hét Hofvijverconcert. Het thema van het concert dit jaar is 'Sparks'. De negende editie van het festival vindt plaats van 18 tot en met 21 juni 2015. Net als afgelopen jaren doet de AVROTROS weer uitgebreid verslag van dit festival met concertregistraties van de mooiste concerten.

Kijk Hét Hofvijverconcert 2015 terug!

Van 18 tot en met 21 juni 2015 barst rondom de Hofvijver in Den Haag wederom Festival Classique los. Met unieke, speciaal voor het festival geproduceerde klassieke muziekvoorstellingen waarbij theater en dans een belangrijke rol spelen.

Overspringende vonken
Joshua Weilerstein, Club Guy & Roni en het Residentie Orkest verzorgen dit jaar een unieke productie van Hét Hofvijverconcert die draait om overspringende vonken. Niet alleen de klik tussen geliefden, de oplaaiende passie in het hart, maar ook het moment van inspiratie, de kruisbestuiving tussen kunstvormen zelf vormen het uitgangspunt van het concertprogramma. Laat je op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni verrassen én meeslepen door de fantastische muziek die wordt uitgevoerd door het Residentie Orkest, dit jaar onder leiding van de Amerikaanse dirigent Joshua Weilerstein.

Joshua Weilerstein
“I’ve always said that the obstacles that classical music face have nothing to do with the music itself, but the way we present it. I truly believe that classical music, when presented in the right context, is for everyone. Our challenge is to hold on to our devoted and cherished traditional audience while reaching out to a fresh, vibrant new audience that might be looking for different things. One of my missions is to bridge this gap and shows like Festival Classique are a perfect way to do that.” , aldus Joshua Weilerstein.

Joshua Weilerstein (1987) is een van de meest gevraagde jonge dirigenten ter wereld. Nadat hij in 2009 op 21-jarige leeftijd met unanieme stemmen de Malko Competitie voor Jonge Dirigenten won, nam zijn carrière een enorme vlucht. Sindsdien is de bevlogen dirigent een graag geziene gast, die er niet voor terugdeinst een introductie vanaf het podium te geven. Weilerstein is een voorstander van innovatieve programmering en streeft ernaar om in zijn concerten altijd minstens één werk van een nog levende componist uit te voeren. Hij wordt met zijn missie om klassieke muziek open te breken voor een breed publiek in de klassieke wereld met open armen ontvangen. Naast zijn optreden met het Residentie Orkest zal hij dit seizoen zijn debuut maken bij o.a. Mahler Chamber Orchestra, Deutsches Symphonie Orchester Berlin en het Orchestre Philharmonique de Radio France.

Club Guy & Roni
Het uit Groningen afkomstige internationale dansgezelschap Club Guy & Roni slaat dit jaar de brug tussen klassieke muziek en danstheater tijdens Hét Hofvijverconcert. Onder leiding van choreografen Guy Weizman en Roni Haver verzorgde het gezelschap tal van eigenwijze danstheatervoorstellingen waarin de dansers zichzelf en genres weten te overstijgen. Vernieuwing door samenwerking tussen dans, muziek, theater, film en literatuur staat hierbij steeds centraal. Voor de voorstelling ‘Midnight Rising’ werd het gezelschap onderscheiden met de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie.

Hét Hofvijverconcert live bij AVROTROS
AVROTROS zendt Hét Festival Classique Hofvijverconcert live uit op zaterdag 20 juni om 21.10 uur op NPO 2.

Hét Hofvijverconcert
Datum: vrijdag 19 juni en zaterdag 20 juni
Tijd: 21.10 uur – 22.15 uur
Locatie: de Hofvijver

Zie voor kaartverkoop:
www.festivalclassique.nl

Terugblik
Hoogtepunten uit voorgaande jaren:

Alle Festival Classique fragmenten uit het archief op een rij

Kijk ook eens naar