Cultuurportal

NPO

Klassiek

Festival Classique 2016 verkiest de zee

Na negen jaar lang de Haagse binnenstad en Hofvijver tot klinken te hebben gebracht, verhuist Festival Classique naar Scheveningen. Van 10 t/m 19 juni 2016 viert het festival haar tienjarig jubileum met meer dan honderd voorstellingen en concerten in het bruisende hart van de badplaats.

Vertrouwde partners en programmaonderdelen gaan mee. Zo verzorgt het Residentie Orkest vier grote voorstellingen in het Kurhaus en verhuizen ook de kindervoorstellingen mee naar de kust. Nieuw zijn Bach at the Boulevard en de intieme concerten van Club Classique. Tijdens A night with Fuse, op de Pier, wagen artiesten uit verschillende genres zich gezamenlijk aan klassieke muziek.

Tien dagen lang
De nieuwe plek creëert mogelijkheden om een aanzienlijk groter publiek te bereiken. “We hebben het aantal festivaldagen kunnen verhogen van vier naar tien”, zegt festivaldirecteur Annemarie Goedvolk. “Met prachtige locaties als het Kurhaus, de Pier, de boulevard en de haven is er ruimte voor meer grote voorstellingen maar ook voor intieme concertjes en optredens van jonge makers. Festival Classique wil vernieuwend zijn, in Scheveningen hebben we daar volop de ruimte voor. We combineren muziek altijd met kunstvormen als dans, theater, beeldende kunst en film. In Scheveningen verwachten we tien dagen lang een echte festivalsfeer te kunnen creëren.”

Topsolisten in het Kurhaus
Sopraan Annemarie Kremer, tenor Eric Laporte en bariton Bastiaan Everink zijn de solisten zijn van de voorstelling Opera by the Sea in het Kurhaus in Scheveningen. Samen met het Residentie Orkest onder leiding van Antony Hermus brengen zij op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2016 een programma met hoogtepunten uit onder meer De Vliegende Hollander, De Parelvissers en Madame Butterfly.

Zie voor kaartverkoop:

www.festivalclassique.nl

Terugblik
Hoogtepunten uit voorgaande jaren:

Kijk ook eens naar